Tositulos, asiakastyytyväisyystutkimus, digimarkkinointi, markkinatutkimus, palvelumuotoilu, Oulu

Yritysvideo & videomarkkinointi – Video

Yritysvideo & videomarkkinointi, Oulu

Video on hyvä keino erottua sosiaalisen median päivityksissä. Video huomataan paremmin esimerkiksi Facebookissa.

Yritysvideo voi olla informatiivinen ja näyttävä samanaikaisesti. Se on kuvallinen esittely yrityksen tuotteista ja palveluista tai yrityksestä itsestään. Somepostauksen tai blogin video voi kertoa jostakin yksittäisestä tapahtumasta, webinaarista tai teemasta.

Video on tehokasta markkinointia. Jo pienellä panostuksella yritys saa aikaan näyttävän videon. Video voi olla livekuvaa tai se voi olla myös koottu still-kuvista eli staattisista valokuvista. 

Videon helppokäyttöisin muoto on mpeg4 (mp4), joka sopii kaikkiin sosiaalisen median kanaviin. Videon kuvasuhde on nykyään 16:9. HD-kuvan kuvanlaatu on 1920x1080px. 

Youtubeen lisättyjä videoita voi jakaa myös muissa mediossa tai kotisivulla Youtube-upotuksena. Youtubessa on myös hyvä analytiikka videoille. Koska Google omistaa Youtuben, Youtube-videot löytyvät hyvin Google-haulla.

Video voi olla myös lyhyt ”välähdys”. Siksi somevideoita on edullista tuottaa nykyään. Monesti pitkää videota ei jakseta edes alkaa katsoa. Youtuben mainosvideoissa, jotka ovat varsinaisen videon alussa, mainossanoma pitää ehtiä sanoa neljässä sekunnissa, koska sen jälkeen videoon ilmestyy ”ohita mainos” -painike.

Videoita voi käyttää suosituimmissa somepalveluissa kuten Youtubessa, Twitterissä, Instagramissa, Facebookissa ja LinkedInissä. Myös omat kotisivut ovat hyvä paikka käyttää videoita.

Vaikka yhteydet ovat nykyään suhteellisesti paremmat kuin aikaisemmin, kannattaa silti muistaa kotisivujen latautumisaika. Esimerkiksi puolet Google-hauista tehdään jo mobiilissa, joten videoiden koko-optimoinnissa pitäisi mennä mobiiliedellä.

Google Adwords -mainonnassa laskeutumissivun eli adwords-mainoksen kohdesivun latausnopeus vaikuttaa Google Adwors -klikkauksen hintaan, joten kannattaa miettiä, onko järkevää sijoittaa videoita laskeutumissivulle. 

Videomarkkinointi kannattaa aina, koska se on visuaalista ja helposti ymmärrettävää. Video viestii tunteita, mielialoja, mielikuvia, imagoa ja sillä voi luoda fantasiamaailmoja. Videota on helpompi kuluttaa kuin esimerkiksi tekstiä, johon pitää keskittyä erityisesti.

Videot elävöittävät kotisivua ja ne antavat niille modernin säväyksen. Moni tiedotettava asia tehdään yrityksissä nykyään jopa pelkästään videona. Youtuben avulla jokainen voi omistaa oman ”tv-kanavan” ja pitää tv-lähetyksiä silloin, kun haluaa. Myös Facebookissa on mahdollista lähettää livevideokuvaa.

Videoita kulutetaan nykyään niin paljon, että myös niiden tuotanto on liukuhihnamaista. Siksi myös kynnys tehdä videoita on madaltunut. Videon tekemiseen tarvitset käytännössä vain kännykän. Mutta jotta video olisi uskottava, sitä pitää myös editoida jollakin ohjelmalla.

Somepostausten aikakaudella yritykset ovat ottaneet liukuhihnamaisia käytäntöjä, joilla videoon esimerkiksi lisätään alkuun ja loppuun vain yrityksen logo, tai videon väri käsitellään aina samalla tavalla. Näin video linkittyy aina samaan yritykseen, mikä vahvistaa yrityksen identiteettiä.

Videon tyyli voi tahallaan myös olla käsivaralla kuvattu kännykkävideo, jos yritys haluaa viestiä pikatiedottamisen mielikuvaa. Esimerkiksi nettilehtiin kelpaa nykyään amatöörivideokuva ja se on jopa toivottavaa, koska juttu ei tunnu silloin mietityltä ja etukäteen suunnitellulta. Kännykällä kuvattu videokuva siis antaa jutulle lisäarvoa, jota on yllätyksellisyys, nopeus ja tapahtumapaikalle osuminen.

Soita

Tällä sivulla käsitellään aiheita video, videomarkkinointi, Youtube, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, kuvasuhde, livelähetys ja livekuva. Videolla voi viestiä helposti mielikuvia ja imagoja. Video välittää tunteita ja mielialoja.