Tositulos - asiakastyytyväisyystutkimus, digimarkkinointi, Oulu

Mikä on sinun aspiraatioryhmäsi?

Aspiraatioryhmä

Aspiraatioryhmä on se viiteryhmä, johon haluat kuulua, ja jota tavoittelet. Saatat haluta kuulua Mersun omistajiin tai esimiehiin. Voit olla siinä iässä, että seuraava ryhmäsi on perheelliset, ja alat tehdä siihen liittyviä hankintoja.

Kun markkinoija tunnistaa aspiraatioryhmätavoitteet kuluttajissa, hän voi tarjota sopivia ratkaisuja jo silloin, kun kuluttaja vasta tiedostaa kuuluvansa tulevaisuudessa tiettyyn ryhmään. Usein aspiraatioryhmä liittyy halulun muuttaa statusta ja osoittaa se muille.

Lukiolaisen aspiraatioryhmä voi olla yliopistolaiset tai työntekijät. Siksi lukiolaisille voi esittää yliopistoon liittyviä viestejä tai heille voi tarjota jo jopa ammattiliiton opiskelijajäsenyyttä.

55-vuotias voi alkaa tavoitella jo eläkeaikaa ja hän saattaa suunnitella siihen liittyviä hankintoja. Aina aspiraatioryhmä ei ole niin selvä. Joku voi haluta vaikkapa kulttuuripiireihin, vaikka hänellä ei olisi siihen edellytyksiä. Tällaisen halun havaitseminen on haastavaa, mutta siihenkin voi löytyä sopivia signaaleja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *